Campagne Open School: 'Wie niet mee is, is gezien: Sterke ouders, sterke kinderen'

1 op de 10 ouders van kinderen in het kleuter- en lager onderwijs in Vlaanderen is laaggeletterd. De negende week van de Geletterheid focust op het versterken van ouders met jonge kinderen en kansen verhogen voor ouders én hun kinderen.

Zij hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en de digitale wereld. Vaardigheden die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren en participeren in de maatschappij. Deze vaardigheden zijn ook belangrijk om je kinderen te helpen groeien en ontwikkelen en om betrokken te zijn bij de school.

Werken aan geletterdheid betekent kansen verhogen: voor ouders én hun kinderen. Zo kunnen we voorkomen dat laaggeletterdheid van generatie op generatie verder gaat.

Geletterdheid in jouw school of organisatie?

Willen jullie ook aandacht geven aan geletterdheid bij ouders? Dan hebben we een paar tools om je daarbij te helpen:

 • Zet de campagne mee in de kijker
  - Je kan campagnebeelden en digitale banners downloaden via campagnebeelden
  - Volg 'Week van de geletterdheid' op facebook en deel de campagne op je sociale media kanalen.
   
 • Speel het spel Tijd voor geletterdheid: elke ouder mee
  Wat kan je als schoolteam doen om ouders te ondersteunen? Hoe zorg je ervoor dat acties rond geletterdheid niet eenmalig zijn, maar via trajecten gedragen worden door het team? Een hele uitdaging! In dit spel denk je samen na over het beleid rond geletterdheid en concrete acties om dit vorm te geven. het spel
   
 • Nodig open-school uit 
  Wij hebben bijna 30 jaar expertise in werken met laaggeletterde volwassenen. We geven graag informatie en tips over ons cursusaanbod en over omgaan met laaggeletterdheid. Een getuigenis van één van onze ambassadeurs in geletterdheid is ook mogelijk. Wie weet zit er wel een samenwerking in tussen open-school en jouw organisatie of school.

 

Gepubliceerd op maandag 9 september 2019 15.16 u.