Week van de Korte Keten

Van 15 tot 23 mei 2021 is er een nieuwe editie van de Korte Keten. Ontdek ook in Oostende het aanbod van de korte-ketenproducenten.

Smoefelroute en Oostendse 'smoefeldoze'

Westtoer, 100% West-Vlaams en Stad Oostende lanceren dit jaar de Oostendse Smoefelroute, een fietsroute van 23,5 km langs de producenten van de lekkerste streekproducten. De tocht brengt je langs hoeves waar je kaas, melk of boter kan kopen, maar ook langs handelaars die een erkenning kregen voor hun 100% West-Vlaams streekproduct.

Karel Deschildre van Deschildre Streekproducten kwam met het idee om zijn zeewiercharcuterie te combineren met ander streeklekkers. Dat leidde tot een ‘Oostendse smoefeldoze’ met daarin zes lokale producten die je ook langs de route aantreft: Oostendse zeebeschuiten van Bakkerij Desmedt, glazuurspeculoos van de kust van Bakkerij Vanheste, de pralines Ostend Honey en Poppolou Rocks van chocolatier Olivier Willems, Blonde kuifbier van brouwerij ’t Koelschip en ambachtelijk gebrande Arabicakoffie van Aroma Koffie. Doodlekunstenaar Jook, beter bekend als Joke Neyrinck, creëerde de cover van de doos.  

De ‘Oostendse smoefeldoze’ kan je vanaf 17 mei vinden bij Deschildre streekproducten. Later komen daar nog een aantal verkooppunten bij.

Goed boeren in Oostende 

Weet jij wat in Oostende gekweekt wordt? Waar je nog échte verse melk kan kopen? En dat je in de Tuinen van Stene zelf groenten kan komen oogsten? Kom tijdens deze gratis rondleiding in het landbouwpark 'De Tuinen van Stene' meer te weten over de landbouwers van Oostende en de korte keten initiatieven. Deze rondleiding vindt plaats op vrijdag 21 mei 2021 van 19.00 tot 20.00 uur. Laarzen worden aangeraden. Vooraf inschrijven via kathy.belpaeme@oostende.be 

Fiets of wandel door de mooie polders van Oostende

Van zaterdag 15 mei 2021 tot zondag 23 mei 2021 kan je een minder bekende kant van Oostende ontdekken met de stadshoeveroute.  In het achterland van Oostende ontdek je de mooie historische polders met wijdse zichten waar de boeren met veel liefde kweken. Je kan de 30 km fietsen, of in Stene dorp starten en 15 km wandelen. In de Kaashoeve kan je onderweg een zelfgemaakte kaas kopen, bij hoeve Nieuwenhove kan je tijdens de openingsuren verse melk, karnemelk en boter kopen. Heerlijk lokaal en vers!

De route kan je hier downloaden.


TIP: tijdens de actieperiode kan je mooie prijzen winnen. Bij aankoop van een 100% West-Vlaams product krijg je een lot met actiecode.

Lees er hier meer over!

Meer weten over korte keten en lokaal kopen in Oostende? 

Ontdek er hier alles over