De Wellingtonrenbaan

De Wellingtonrenbaan

Hoofdthemas

De Hippodroom is de grootste groene long in het Westerkwartier.  Deze ruimte is normaal niet toegankelijk voor het publiek en wordt gebruikt als golfparcours en paardenrenbaan. Als je langs de Northlaan wandelt, heb je tussen de bomen door een prachtig zicht op het domein.

De Wellingtonrenbaan, met inbegrip van de oefenbanen, is een beschermd monument en stadsgezicht. Elk jaar in juli en augustus zijn er 9 rendagen onder de noemer ‘Oostende Koerse’. Een ticket heb je al vanaf 8 euro, kinderen onder de 14 jaar mogen gratis binnen en er is voor hen animatie voorzien. De renbaan is gebouwd op de terreinen van een vroeger fort, het Fort Royal (1811) uit de periode van Napoleon.  Later kreeg dat fort de naam Fort Wellington, naar de hertog van Wellington, die Napoleon versloeg bij Waterloo. Wellington zelf bezocht het fort in 1818. Exact 65 jaar later kreeg het fort een nieuwe functie als toegangsgebouw van de paardenrenbaan. Het startschot van de eerste wedstrijd werd gegeven in 1883. Nadat alle 19e-eeuwse gebouwen in WO II vernield werden, kreeg de hippodroom vanaf 1947 zijn huidige uitzicht. De modernistische witte tribunegebouwen zijn ontworpen door de Oostendse architecten Fobert, Boutelier en Vanbeginne.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.