10 december - Wereldlichtjesdag

Op zondag 10 december om 19.00 uur lokale tijd worden wereldwijd overleden kinderen, zowel sterrenkindjes als kinderen waar we na de geboorte of jaren later afscheid van hebben moeten nemen, herdacht.

Om die ouders een hart onder de riem te steken en om duidelijk te maken dat ze niet alleen zijn met hun verdriet, is iedereen welkom op zondag 10 december om 19.00 uur op de stedelijke begraafplaats in de Stuiverstraat.

Koren CAZkadia en Canta staan in voor muzikale omlijsting. Leerlingen van de woord-afdeling van het Conservatorium aan Zee brengen een vleugje po√ęzie en pianist Bas Bulteel speelt ingetogen improvisaties.

Op Wereldlichtjesdag wordt ook de nieuwe koesterweide belicht. Op de koesterweide vind je, behalve het kunstwerk 'Het Sterrenkind' van Mirei Bonte, voortaan een brievenbus van stadsfiguurtje James waarin brieven aan overleden kinderen kunnen worden gepost.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.