Werken Langestraat/Kapucijnenstraat: verkeersmaatregelen

Vanaf 2 mei 2024 starten langdurige werken aan het gebouw Langstraat 76A. De werkzone ligt in de Langestraat en in de Kapucijnenstraat en er zullen verschillende verkeersmaatregelen van toepassing zijn.

Van 2 tot en met 12 mei 2024 is de Kapucijnenstraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers zullen de omleiding moeten volgen. In het verlengde weekend van 9 tot 12 mei zal het trottoir aan de kant van de oneven huisnummers vrijgemaakt worden voor voetgangers.

Op woensdag 8 mei 2024 zal ook de Langestraat ter hoogte van de Kapucijnenstraat afgesloten worden om het hoekgebouw volledig te slopen.

Van 13 tot en met 22 mei 2024 worden de gebouwen Kapucijnenstraat 30-34 afgebroken en wordt er op die plaats een werkzone ingericht. Er zal doorgang voorzien zijn voor voetgangers, waardoor de gebouwen 11, 13 en 15 bereikbaar blijven. De doorgang zal ook rolstoeltoegankelijk zijn.

Tijdens Oostende voor Anker op 23 tot 26 mei worden de werken op privaat terrein uitgevoerd en zal de straat opnieuw toegankelijk zijn.

Van 27 mei tot en met 5 juni 2024 zullen de resterende gebouwen afgebroken worden. De veiligheidszone zal worden opgesteld op het trottoir ter hoogte van de Kapucijnenstraat 30-34.

In de periode 6 tot 16 juni 2024 worden de werken op privaat terrein uitgevoerd en zal de straat opnieuw toegankelijk zijn. Het is mogelijk dat er een vrachtwagen opgesteld kan staan om puin in te laden, maar dat zal altijd kortstondig zijn en de chauffeur zal blijft in de buurt om de vrachtwagen te verplaatsen indien nodig.

Van 17 tot en met 22 juni 2024 start de sloop van Kapucijnenstraat 36. De werkzone wordt opgesteld ter hoogte van Kapucijnenstraat 30-36 en er zal doorgang voorzien zijn voor voetgangers, waardoor de gebouwen 11, 13 en 15 bereikbaar blijven. De doorgang zal ook rolstoeltoegankelijk zijn.

Van 24 juni tot en met 10 juli 2024 zij er werken aan de gevel van Langestraat 76A (Glasgow) en worden de gebouwen Langestraat 76A-78 verder gesloopt. Er zal een werkzone opgesteld zal staan voor Langestraat 76A-78 en de straat wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. Zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers zullen de omleiding moeten volgen. De toegang tot het museum en de omliggende gebouwen (Jeugdherberg De Ploate) zullen bereikbaar blijven.

De gevelschoring (rode zone) zal voor minstens 1,5 jaar opgesteld staan waarbij de Langestraat afgesloten blijft voor doorgaand verkeer. Doorgang voor fietsers en voetgangers zal mogelijk blijven.

Gepubliceerd op donderdag 2 mei 2024 11.55 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.