Werken omgeving Christinastraat: stand van zaken

De werken in de omgeving van de Christinastraat zijn volop aan de gang. We geven een stand van zaken over de planning in de Christinastraat, de Hertstraat en het Marie-Joséplein.

De werken van de nutsmaatschappijen (gas, water, telefonie, elektriciteit…) liepen vertraging op door coronabesmettingen bij de arbeiders. Bovendien loopt eind februari het contract af van de huidige aannemer. Een nieuwe aannemer zal de aanleg van de hoofdleidingen uitvoeren (vanaf 7 maart 2022).

Daardoor is de planning gewijzigd. Op het kaartje hieronder vind je alle details.

De  nutsmaatschappijen gaan als volgt te werk:

Eerst worden de hoofdleidingen aangelegd.

Omdat de winkelstraten vrij smal zijn, voorzien we aan één zijde een wandelzone van 1 meter. De rest van de ruimte is werfzone. We bakenen de werfzone af met hekkens. We voorzien hier en daar een opening in de hekkenrij. Zo blijven alle winkels in de wandelzone vlot te voet bereikbaar. De winkels in de werfzone beschikken niet over een wandelzone. U zal de werfzone moeten oversteken om de winkels in de werfzone te bereiken. Wees voorzichtig en respecteer de pijlen en aanduidingen op de werf.

Na de aanleg wordt de sleuf hersteld met mager beton.

Tijdelijke terrassen (tafels en stoelen) zijn opnieuw mogelijk zodra de sleuven zijn hersteld met beton.

Nadat de hoofdleidingen zijn aangelegd, worden de woningen op de nieuwe kabels aangesloten. Er wordt een tijdelijke, plaatselijke werkput voor de woning gemaakt, telkens in overleg met de eigenaar. Zo kunnen we het pand bijvoorbeeld aankoppelen op de sluitingsdag van het handelspand.

Tot slot worden de nieuwe leidingen volledig in dienst gesteld.
Dit kan maar op het einde van het werk gebeuren. Daarom kan op de hoeken van de straat soms nog een tijdje een werkput blijven openliggen tot de leiding volledig opnieuw werkt. Daarna wordt ook deze put dichtgemaakt en hersteld met beton.

We zorgen ervoor dat alle hoofdleidingen in de Christinastraat en Hertstraat zullen zijn aangelegd tegen de paasvakantie. Dit betekent dat de tijdelijke terrassen (tafels en stoelen) in beide straten vanaf 2 april 2022 kunnen worden teruggeplaatst.

Handelszaken kunnen goederen laten leveren via de Adolf Buylstraat, tijdens de venstertijden (tussen 06.00  en 10.30 uur en tussen 19.00 en 22.00 uur). Met transpaletten kunnen de goederen tot bij de winkels worden gebracht. Buiten deze uren is het verboden om (bestel)wagens te parkeren om te laden en te lossen.

Meer info bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, T 059 25 87 08 of openbaardomein@oostende.be 

Gepubliceerd op vrijdag 21 januari 2022 0.00 u.