Werkzaamheden Ernest Feysplein en Leopold III-laan: verkeersmaatregelen

Vanaf 11 januari 2023 startten de omgevingswerken van het bouwproject Skytowers. De werken vinden plaats aan het Ernest Feysplein en de Leopold III-laan. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, geldt een aantal verkeersmaatregelen.

Vanaf 11 januari 2023 tot en met 19 juni 2023 zal er geen doorgang mogelijk zijn op het Ernest Feysplein en de Leopold III-laan (zijde Brandariskaai). De Leopold III-Laan, de Perronstraat, de Oesterbankstraat én de Graaf de Smet de Naeyerlaan worden dus tijdelijk een doodlopende straat. 

Vanaf 1 februari wordt ook het kruispunt van de Graaf de Smet de Naeyerlaan met de Perronstraat afgesloten. Het verkeer richting Graaf de Smet de Naeyerlaan moet de richting van de randparking volgen. Hou er ook rekening mee dat de Konterdamkaai nog steeds is afgesloten.

Ook in de Fortuinstraat en de Perronstraat zijn momenteel werken aan de gang.

Voertuigen die de parking van Delhaize willen uitrijden, zullen tegenrichting langs de ventweg Leopold III-laan kunnen wegrijden.

Bezoekers Delhaize

Klanten komende van de Delhaizeparking kunnen tegenrichting langs de ventweg Leopold III-laan wegrijden. Leveranciers kunnen de laad- en loskaai in de Perronstraat bereiken via het Vuurkruisenplein, de Bolwerkstraat en de Perronstraat en in omgekeerde beweging.

Stationsparking

Verkeer voor de stationsparking gaat via de Verenigde Natieslaan, de Ravelijnstraat, de Mercatorlaan, de Zinnialaan, de Iependreef, de Slimmersdreef, de rotonde of via het Vuurkruisenplein, de Bolwerkstraat, de Mercatorlaan, de Zinnialaan, de Iependreef, de Slimmersdreef en de rotonde.

Fietsverkeer

Fietsverkeer komende van Kapellebrug of Leopold III-laan wordt over de wandelweg naast het Mercatordok naar het station geleid. Fietsverkeer komende van de Graaf de Smet de Naeyerlaan kan via Lijndraaiersstraat richting station / richting wandelweg Mercatordok. 

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Meer info vind je ook op www.oostende.be/skytowers

Downloads

Gepubliceerd op donderdag 5 januari 2023 0.00 u.