Fietspaden Duinkerkseweg en Nieuwpoortsesteenweg worden vernieuwd

Op maandag 9 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met een reeks ingrepen aan de fietspaden op de Nieuwpoortsesteenweg en Duinkerkseweg. De fietspaden worden op beide wegen veiliger en comfortabeler aangelegd.

De afgelopen jaren werd de fietsveiligheid aan het kruispunt van de Nieuwpoortsesteenweg (N318) met de Duinkerkseweg (N341), ter hoogte van de luchthaven, al sterk verbeterd. Er kwam een dubbelrichtingsfietspad, aan de zijde van woonwijk Raversijde, en de fietsoversteken werden beveiligd. Nu worden de fietspaden aangepakt die aansluiten op het kruispunt: de Nieuwpoortsesteenweg en de Duinkerkseweg. Om de fietspaden hier veiliger en comfortabeler aan te leggen maakt de Vlaamse overheid zo’n 325.000 euro vrij uit het relanceplan.
​​
Breder fietspad op Nieuwpoortsesteenweg en nieuw asfalt op Duinkerkseweg

Op de Nieuwpoortsesteenweg, tussen de Luchthavenstraat en het kruispunt aan de luchthaven, is het fietspad uit beton en klinkers versleten. Daarom wordt het fietspad in asfalt aangelegd en wordt het verbreed naar 1,75 meter.
​​
​Op de Duinkerkseweg wordt het fietspad aan de noordelijke zijde van de weg vernieuwd, tussen de Nieuwpoortsesteenweg (N318) en de Torhoutsesteenweg (N33). Het fietspad wordt er verstevigd aan de kant van de gracht en krijgt een nieuwe laag asfalt. Aan de zuidelijke zijde van de weg wordt het fietspad, tussen de Kruishofstraat en Charmehotel Kruishof, verbreed tot een dubbelrichtingsfietspad.

De werken aan de fietspaden starten op maandag 9 mei en duren 3 weken, tot eind mei.
​​
Verkeer naar Middelkerke steeds mogelijk

Tijdens de werken op de Nieuwpoortsesteenweg kan het verkeer steeds richting Middelkerke rijden. Richting Oostende rijdt autoverkeer via de Middenlaan en de Zeedijk (N34). Fietsers rijden via de Middenlaan, de Transvaalstraat, de Wulklaan, de Kinkhoornlaan en het dubbelrichtingsfietspad langs de Nieuwpoortsesteenweg.
​​
Verkeer langs de Duinkerkseweg

Autoverkeer kan wel steeds voorbij de werfzone op de Duinkerkseweg rijden. De in- en uitrit naar de Spalaan zal afgesloten zijn. Verkeer vanuit de Spalaan rijdt om via de Spalaan en de Nieuwpoortsesteenweg tot aan het kruispunt met de Duinkerkseweg. Fietsers rijden om via de Torhoutsesteenweg (N33) en het fietspad 'Groen Lint' tussen de Steensedijk en de André Chocqueelstraat.​

​Alle informatie over het project vind je op wegenenverkeer.be/oostende

Gepubliceerd op maandag 2 mei 2022 14.00 u.