Werkzaamheden in Alfons Pieterslaan vanaf 14 september: verkeersmaatregelen

Op maandag 14 september 2020 starten ingrijpende werkzaamheden aan een pand in de Alfons Pieterslaan ter hoogte van de huisnummers 93 – 95. Ook alle blauwe hardsteen in de omgeving wordt hersteld. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, neemt Stad Oostende een aantal verkeersmaatregelen.

Op maandag 14 september 2020 gaan ingrijpende werkzaamheden van start aan een pand in de Alfons Pieterslaan ter hoogte van huisnummers 93 – 95. Ook alle blauwe hardsteen in de Alfons Pieterslaan en omgeving zal hersteld worden. De werken zullen duren tot juni 2021.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, neemt Stad Oostende een aantal verkeersmaatregelen.

In de Alfons Pieterslaan wordt ter hoogte van de werken één rijvak vrijgemaakt om voldoende ruimte te voorzien voor voetgangers en fietsers.

Auto- en busverkeer uit de richting van het stadhuis zal worden omgeleid via de Rogierlaan. De Rogierlaan tussen de Euphrosina Beernaertstraat en de Leopold-I laan wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer, omwille van de aanwezigheid van bassischool De Vlieger (Rogierlaan 12).

Verkeer komende van het Leopold I-plein met bestemming Rogierlaan/Alfons Pieterslaan moet omrijden via Torhoutsesteenweg/Petit Paris, Torhoutsesteenweg/Jules Peurquaetstraat of Karel Janssenslaan/Leopold II-laan/Alfons Pieterslaan. Verkeer van de Alfons Pieterslaan kan via de Rogierlaan de Euphrosina Beernaertstraat in beide richtingen bereiken. Het verkeer vanaf Petit-Paris kan - zoals gewoonlijk - doorrijden via de Alfons Pieterslaan.

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. De fietsenstallingen in de Alfons Pieterslaan worden tijdelijk weggenomen, maar na de werken teruggeplaatst. De dienstverlening van De Lijn blijft gegarandeerd, al volgen de bussen ook een omleiding. Alle bushaltes blijven wel actief: er worden geen haltes afgeschaft.

Gepubliceerd op maandag 7 september 2020 0.00 u.