Werkzaamheden Lijnbaanstraat: parking gesloten tot eind oktober

In de Lijnbaanstraat werd deze week gestart met de vernieuwing van de nutsleidingen. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de parking in de straat afgesloten tot eind oktober.

Op dinsdag 1 september 2020 zijn de nutsmaatschappijen (gas, elektriciteit, telecommunicatie, water) gestart met de werken in de Lijnbaanstraat. De werken zullen duren tot het begin van de herfstvakantie (31 oktober 2020). In de loop van de maand januari 2021 gaan de riolerings- en omgevingsaanleg van start.

Er worden zowel werken uitgevoerd in het noordelijk deel, tussen de Sint-Sebastiaansstraat en de Wittenonnenstraat, als in het zuidelijk deel, tussen de Wittenonnenstraat en de Sint-Paulusstraat. Om alles vlot en veilig te laten verlopen geldt voor de volledige zone van de Lijnbaanstraat een parkeerverbod tot en met 31 oktober 2020. Naast de elektriciteitswerken - uitgevoerd door Fluvius in functie van de nieuwe openbare verlichting en de camerabewaking - worden er ook werken uitgevoerd door Farys, Proximus en Telenet. De aannemer zal alle materiaal, alsook de werfkeet binnen de zone van de Lijnbaanstraat plaatsen.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de parking in de straat afgesloten. Je kan er dus niet parkeren tot eind oktober. 

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

De planning van de werken ziet er als volgt uit:

  • 1 september 2020: Start werken nutsmaatschappijen
  • 30 oktober 2020: Einde werken nutsmaatschappijen
  • Begin januari 2021: Riolerings- en wegwerkzaamheden en omgevingsaanleg.

Meer info bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059 25 87 09 of openbaardomein@oostende.be 

Gepubliceerd op woensdag 2 september 2020 0.00 u.