Wie te snel rijdt, ziet minder

Onder de noemer 'Wie te snel rijdt, ziet minder' lanceert de Vlaamse Stichting Verkeersveiligheid (VSV) een nieuwe campagne.

Als je te snel rijdt, zie je minder. Hou je dus aan de snelheidslimiet, dan heb je tijd om het verkeer te zien en op tijd te reageren bij onverwachte situaties.

De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet en te snel rijden zorgt voor een verminderd zicht. Dit geldt ook voor maar een beetje te snel rijden, voor ervaren chauffeurs en wanneer je alleen op de baan denkt te zijn. Een beetje te snel is nog altijd te snel, ervaring kan een vals gevoel van veiligheid geven en tegenwoordig ben je nooit nog alleen op de weg, zelfs al lijkt dat zo. Hou je dus aan de snelheidslimiet in elke situatie en zorg mee voor veilig verkeer voor iedereen.

Meer informatie over deze campagne en verkeersveiligheid op www.veiligverkeer.be/campagnes/als-je-te-snel-rijdt-zie-je-minder

Gepubliceerd op dinsdag 31 oktober 2023 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.