Terug uit rode zone? Laat je testen!

Als je uit een rode of oranje zone terugkeert naar België, zal je van de overheid een sms ontvangen. Als daarin staat dat je getest moet worden, kan je zelf een online afspraak maken bij het coronatestcentrum.

Wie naar het buitenland reist en terugkeert naar België moet binnen de 48 uur voor aankomst het Public Health Passenger Locator Form invullen. Alle informatie daarover vind je hier.

Als je uit een rode of oranje zone terugkeert naar België zal je van de overheid een sms ontvangen. Moet je getest worden? Met de code in de SMS kan je zelf een afspraak maken in het testcentrum van Oostende via www.mijngezondheid.be. De test wordt uitgevoerd op dag 7 na het contact of de terugkeer. 

Maak een afspraak in het testcentrum

Heb je geen sms code maar wil je je toch laten testen? Neem dan contact op met je huisarts. Zonder code kan je niet zelf een afspraak in het testcentrum maken.

Kom je terug uit een rode zone?

Oostendenaars die terugkeren uit een rode zone moeten verplicht getest worden en in quarantaine gaan. Je zal een sms krijgen van de overheid met de vraag om in quarantaine te gaan en je te laten testen.

Kom je terug uit een oranje zone? 

Oostendenaars die terugkeren uit een oranje zone worden ook gevraagd zich te laten testen en in quarantaine te gaan, maar dat is niet verplicht. 

Kom je terug uit een groene zone?

Oostendenaars die terugkeren uit een groene zone hoeven niet in quarantaine te gaan of getest te worden. 

Heeft je huisarts je doorverwezen naar het testcentrum? Opgelet! Sinds 20 juli bevindt het Oostends coronatestcentrum zich in de Edith Cavellstraat en niet meer in OC De Blomme. 

Voor meer info kan je hier terecht: 

https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

https://www.info-coronavirus.be/nl/plf/

Gepubliceerd op woensdag 26 augustus 2020 13.45 u.