Terug uit rode zone? Contacteer je huisarts!

Als je uit een rode of oranje zone terugkeert naar België, zal je van de overheid een sms ontvangen. Als daarin staat dat je getest moet worden, ga dan niet rechtstreeks naar het testcentrum, maar neem eerst contact op met je huisarts.

Wie naar het buitenland reist en terugkeert naar België moet binnen de 48 uur voor aankomst het Public Health Passenger Locator Form invullen. Alle informatie daarover vind je hier.

Als je uit een rode of oranje zone terugkeert naar België zal je van de overheid een sms ontvangen. Moet je getest worden? Ga dan niet rechtstreeks naar het testcentrum, maar neem eerst contact op met je huisarts. Die zal je dan doorverwijzen. 

Kom je terug uit een rode zone?

Oostendenaars die terugkeren uit een rode zone moeten verplicht getest worden en in quarantaine gaan. Je zal een sms krijgen van de overheid met de vraag om in quarantaine te gaan en contact op te nemen met je huisarts. Die zal je dan doorverwijzen naar het testcentrum. Ga dus niet naar het testcentrum voordat je contact hebt gehad met je huisarts, ook als je al een sms of QR-code hebt ontvangen.

Kom je terug uit een oranje zone? 

Oostendenaars die terugkeren uit een oranje zone worden ook gevraagd zich te laten testen en in quarantaine te gaan, maar dat is niet verplicht. Als je beslist je te laten testen, ga dan niet rechtstreeks naar het testcentrum, maar neem eerst contact op met je huisarts. 

Kom je terug uit een groene zone?

Oostendenaars die terugkeren uit een groene zone hoeven niet in quarantaine te gaan of getest te worden. 

Heeft je huisarts je doorverwezen naar het testcentrum? Opgelet! Sinds 20 juli bevindt het Oostends coronatestcentrum zich in de Edith Cavellstraat en niet meer in OC De Blomme. 

Voor meer info kan je hier terecht: 

https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

https://www.info-coronavirus.be/nl/plf/

Gepubliceerd op woensdag 26 augustus 2020 13.45 u.