Willie Pierre

Geboren te Lesneven-Bretagne (Frankrijk), zit beroepshalve in de horeca en voedingssector. Hij is oud-leraar aan het Vormingsinstituut en de Hotelschool van Oostende. Van jongsaf beoefende hij het kunstschilderen als een gedreven liefhebber en autodidact, om nadien in de leer te gaan bij de Oostendse kunstschilder-graficus Marc Plettinck, zijn leraar en mentor die hem nog steeds een technische vorming naar meesterschap en verfijning geeft.

Willie Pierre kijkt vooral naar de werkelijkheid die hij samenstelt en weergeeft in zijn stillevens, landschappen en vissen. Het is hem niet ontgaan dat het stilleven ook plaats kan bieden voor enige symboliek. Hij is een kunstenaar die nog genoeg heeft aan de dagelijkse dingen rondom hem als waarachtige inspiratie voor zijn creatieve expressie, en daar ook nog ronduit voor uitkomt. Norbert Hostyn, Conservator Museum voor Schone Kunsten, 1 augustus 1998

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.