Winnaars fotowedstrijd 'Oostende Oogst in beeld' zijn bekend!

Tot eind oktober kon iedereen deelnemen aan de fotowedstrijd ‘Oostende Oogst in beeld, focus op de landbouw’! Rik Verslype werd verkozen als winnaar. Roger Verhaeghe en Kathie Danneels kaapten de andere podiumplaatsen weg.

Om de Oostendse landbouwers én de pracht van het polderlandschap in de kijker te plaatsen, organiseerde Stad Oostende de fotowedstrijd ‘Oostende Oogst in beeld, focus op de landbouw’.     

Tot 20 oktober 2021 kon iedereen maximum 10 digitale foto’s uploaden. Zowel foto’s (kleur of als zwart-wit) van de polders en omgeving, de landbouwers en hun gezin, de landbouwbedrijven, teelten en de dieren kwamen in aanmerking.

Een professionele jury beoordeelde en selecteerde uit de inzendingen 27 winnende foto’s. Deze worden tentoongesteld op een expo in de loop van 2023.

Uit de genomineerde fotografen werden bovendien drie winnaars gekozen die elk lokale streekproducten en een restaurantcheque winnen ter waarde van 100 euro. Uit 42 deelnemers - goed voor 320 ingezonden foto's - koos de jury unaniem voor Rik Verslype als winnaar. Roger Verhaeghe prijkt op een tweede plaats en Kathie Danneels werd derde.

(Rik Verslype)

(Roger Verhaeghe)

(Kathie Danneels)

Gepubliceerd op maandag 6 december 2021 13.41 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.