Zandvoordedorpstraat even onderbroken

Op 23 april starten er herstellingswerken aan de rijweg en de voetpaden in de Zandvoordedorpstraat tussen de Kapittelstraat en Ter Zwaanhoek. Tijdens deze werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Gistelsesteenweg.

De bussen van De Lijn zullen wel de gebruikelijke route kunnen volgen. De werken zullen afgerond zijn tegen 31 mei  (onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en een vlot verloop van de werkzaamheden).

Op 23 april wordt gestart met de heraanleg van de voetpaden in de Zandvoordedorpstraat vanaf de Kapittelstraat tot aan Ter Zwaanhoek. In deze fase kan Ter Zwaanhoek bereikt worden vanaf Oudenburg en via de Hoevestraat. Zowel fietsers als de bussen van De Lijn kunnen via de Zandvoordedorpstraat blijven rijden.

Na de heraanleg van de voetpaden, gebeuren er herstellingswerken aan de rijweg van de Zandvoordedorpstraat tussen de Kapittelstraat en Ter Zwaanhoek. De beschadigde betonplaten worden opgebroken en heraangelegd. In deze fase kan Ter Zwaanhoek enkel bereikt worden via de Hoevestraat. Fietsers worden omgeleid via de Groenedijkstraat.

Doorgaand verkeer tussen Oostende en Oudenburg

Tijdens deze werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Oostende en Oudenburg via de Zandvoordedorpstraat. Er is een omleiding via de Gistelsesteenweg die duidelijk gesignaleerd wordt.

Plaatselijk verkeer via de Hoevestraat

Tijdens de werkzaamheden wordt de Hoevestraat toegankelijk gemaakt voor plaatselijk verkeer in beide richtingen (zone 30 km/uur). Let wel, deze route is enkel bedoeld voor plaatselijk verkeer: de bewoners van Ter Zwaanhoek. Doorgaand verkeer moet de omleiding via de Gistelsesteenweg volgen. De Lokale Politie zal controles uitvoeren.

We willen vragen aan de bestuurders die de Hoevestraat gebruiken om hun snelheid hier te matigen en voorzichtig te rijden. De situatie wordt geëvalueerd, en bij onveilige verkeerssituaties wordt de Hoevestraat opnieuw afgesloten en wordt er een andere oplossing gezocht. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Gepubliceerd op donderdag 18 april 2019 9.53 u.