Zes steden en gemeenten bundelen krachten voor lancering UiTPAS Middenkust

Een opvallende samenwerking tussen Oostende, Bredene, Middelkerke, Oudenburg, Gistel en Ichtegem belooft een boost te geven aan het vrijetijdslandschap in de regio. Samen lanceren ze in september UiTPAS Middenkust.

Deze spaar- en voordeelkaart zal inwoners en bezoekers toelaten om in alle deelnemende steden en gemeenten vrijetijdsactiviteiten te beleven.

UiTPAS bestaat in Oostende al sinds 2015 en groeide uit tot een succesvolle spaar- en voordelenkaart voor vrije tijd. Meer dan 26.000 mensen kochten de voorbije jaren een UiTPAS Oostende.

Met UiTPAS verzamelen pashouders punten door deel te nemen aan cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten. Vervolgens kunnen ze die omruilen voor mooie voordelen zoals gratis tickets, kortingen of gadgets. Voor personen die het financieel moeilijk hebben bestaat de UiTPAS met kansentarief die 80% korting biedt op vrijetijdsactiviteiten.

Vrije tijd zonder grenzen

Oostende zette de afgelopen jaren de krijtlijnen uit voor een succesvolle opstart van UiTPAS in de stad. Vanaf september 2024 stemmen Oostende, Bredene, Middelkerke, Oudenburg, Gistel en Ichtegem hun vrijetijdsaanbod op elkaar af en rollen ze UiTPAS Middenkust uit. Op die manier schrijven de steden en gemeenten samen verder aan dit verhaal.

Met de komst van UiTPAS Middenkust zullen inwoners en bezoekers worden geprikkeld om hun vrije tijd te beleven over de gemeentegrenzen heen. Ze krijgen toegang tot een groter en gevarieerder aanbod van jeugd-, sport- en culturele activiteiten waardoor ze worden aangemoedigd om hun horizon te verbreden. Het kansentarief zal bovendien van toepassing zijn in alle deelnemende steden en gemeenten waardoor iedereen gelijke toegang krijgt tot het vrijetijdsaanbod van de regio.

Voor organisatoren en verenigingen betekent UiTPAS Middenkust dan weer de uitgelezen kans om hun activiteiten regionaal in de kijker te zetten. Op die manier bereiken zij een nieuw en divers publiek.

Lancering op 2 september 2024

De UiTPAS Middenkust zal vanaf 2 september 2024 te verkrijgen zijn in Oostende, Bredene, Middelkerke, Oudenburg en Ichtegem. Gistel, die momenteel werkt met een lokale vrijetijdspas, zal zich vanaf januari 2025 aansluiten bij UiTPAS Middenkust.

Meer info over de UiTpas kan je vinden op: UiTPAS - UiT in Oostende

Gepubliceerd op woensdag 17 april 2024 9.31 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.