Zin om deze zomer deel uit te maken van innovatief onderzoek?

Kom je deze zomer nog leesvoer halen in de bib? Help dan tegelijk de wetenschap een handje en leer een pak over communicatie! ¿Burgerpraat! zoekt jou om de spraak- en taaltechnologie van morgen mee vorm te geven en biedt je een gratis professionele opleiding efficiënt communiceren.

Mensen zijn van nature experts in gesproken communicatie. We passen ons intuïtief aan aan de persoonlijkheid van onze gesprekspartner, leren heel snel nieuwe uitdrukkingen, zegswijzen, enz. In het project ¿Burgerpraat! wil Universiteit Gent, i.s.m. de bib van Oostende beroep doen op jouw talent om computers beter en menselijker te leren communiceren, en dat in onze eigen Vlaamse taal. Met de uiteindelijke bedoeling de artificiële intelligentie te verbeteren voor onderwijs, contactcentra, human resources en andere sectoren. Als deelnemer werk je dus mee aan baanbrekend onderzoek op vlak van taal- en spraakverwerving van computers, en krijg je meteen een hoogwaardige training in het herkennen van persoonlijkheidskenmerken.

Praktisch

Professoren Kris Demuynck en Claire Van de Velde lichten hun onderzoek eerst toe in de bib en gaan daarna concreet met je aan de slag:

  • Infosessie: vrijdag 16 augustus om 10.30, 11.30 of 13.30 uur
  • Opnamemoment: elke dag van 12 tot 20 augustus tijdens de openingstijden van de bib
  • Reeks 1: dagsessies op 23 en 24 augustus
  • Reeks 2: avondsessies op 26, 27, 28 en 29 augustus

Wil jij meewerken aan dit uniek en leerrijk project? Wil jij je medeburgers helpen met jouw stem? En wil je zelf leren hoe je efficiënter kan communiceren? Vind meer info op www.burgerpraat.be en kom zeker langs op woensdag 7 augustus.

I.s.m. Universiteit Gent.

Gepubliceerd op woensdag 31 juli 2019 15.40 u.