Zoek je mee naar lege batterijen in huis?

Onder het motto 'Zoek mee' dagen Bebat en de OVAM iedereen uit om net zoals vorig jaar op zoek te gaan naar lege batterijen die zich overal in huis verstoppen.

Gemiddeld hebben Vlamingen zo’n 31 lege batterijen in huis. Ondanks de sterke inzamelcijfers in Vlaanderen, stijgt het verbruik van batterijen jaarlijks en blijft het belangrijk om batterijen te blijven binnenbrengen.

Die batterijen liggen bovendien overal verstopt: in vergeten speelgoed, oude dozen in de kelder, lades en keukenkasten… Ja, zelfs onder het bed verschuilt er zich soms wel eens een batterij. Daarom wordt iedereen nu uitgedaagd om mee te zoeken naar deze verstekelingen.

Lege batterijen zijn immers een bron van waardevolle metalen die goed te recycleren zijn. Om die materialen niet verloren te laten gaan, is het belangrijk om lege batterijen steeds binnen te brengen bij een officieel inzamelpunt van Bebat. Die waardevolle materialen kunnen hergebruikt worden in tal van andere toepassingen zoals elektrische fietsen, smartphones of laptops.

Als je denkt dat er ook bij jou thuis batterijen verstoppertje spelen, zoek dan mee en breng je lege batterijen binnen bij je recyclagepark tussen 15 oktober en 15 november.

Surf naar www.bebat.be voor meer info en inzamelpunten in je buurt.

Gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2020 0.00 u.