Zon, Zee, Zorgeloos is terug!

Mensen met een beperking die het strand bezoeken, kunnen nu al vanaf de paasvakantie een beroep doen op 'Zon, Zee, Zorgeloos'. Dankzij dit project kunnen mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk genieten van het strand en de zee.

Toegankelijke Stad aan Zee 

Zon, Zee, Zorgeloos stelt de mensen met een beperking in staat om zo zelfstandig mogelijk te genieten van het strand en het water. Bezoekers kunnen gratis gebruik maken van aangepaste rolstoelen voor strand en zee, aangepast sanitair en een specifiek aanbod van assistentie. Het ontlenen van het materiaal is gratis. De aanwezige assistentie helpt personen in en uit de rolstoel of zorgt voor begeleiding tot aan het sanitair: een toegankelijk toilet, een toegankelijke douche, een tillift, een verzorgingstafel en een omkleedruimte.

Vanaf nu kunnen mensen met een beperking iedere dag tijdens de paas- en zomervakantie en van april tot oktober op zaterdag- en zondagmiddag een beroep doen op de voorziening 'Zon, Zee, Zorgeloos'. 

Praktisch 

Zon, Zee, Zorgeloos bevindt zich op het parkeerterrein ter hoogte van de Diksmuidestraat.

De blauw-wit gestreepte container is in de paasvakantie en de zomervakantie elke dag geopend van 10.30 tot 18.30 uur. Daarnaast kan je er van april tot oktober ook op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.30 terecht voor hetzelfde aanbod.

Volgend materiaal is er beschikbaar: twee rolstoelen, twee manuele strandrolstoelen, een rollator, zes tiralo’s en een elektrische strandrolstoel.

Meer informatie vind je op de website. Reserveren kan via 0491 50 54 33, maar is niet noodzakelijk. Wie de QR code ter plaatse scant, vindt meteen alle informatie voor mensen met een beperking. 

Gepubliceerd op donderdag 24 maart 2022 11.51 u.