Energiehuis Oostende ondersteunt plaatsing zonnepanelen op paviljoenen Militair Hospitaal

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs begeleidde Energiehuis Oostende de eigenaars van het Militair Hospitaal (VME) bij de installatie van zonnepanelen op de paviljoenen met erfgoedwaarde.

Naast het streven naar een energie-efficiënt stadspatrimonium, geeft Energiehuis Oostende ook advies en begeleiding rond energiebesparende maatregelen aan particulieren en kmo’s. Voor de grotere hernieuwbare energieprojecten kan Energiehuis Oostende rekenen op een interne projectleider.

Belangrijke mijlpaal in Oostende

Het plaatsen van zonnepanelen op de paviljoenen van het Militair Hospitaal was geen vanzelfsprekendheid. Sommige eigenaren, in dit geval de Vereniging van Mede-Eigenaars (VME) Militair Hospitaal Cluster C, waren al jaren vragende partij voor de plaatsing van zonnepanelen op deze erfgoedsite. Onder begeleiding van Energiehuis Oostende is dit nu uitgevoerd.

Deze belangrijke mijlpaal heeft een positieve impact op de bredere gemeenschap. Bovendien is het een eerste stap naar duurzame energieoplossingen op de locatie. Momenteel onderzoekt Energiehuis Oostende hoe de bewoners van de aanpalende appartementen ook kunnen profiteren van fossielvrije oplossingen. Dit voorbeeld toont aan dat het installeren van zonnepanelen ook mogelijk is voor VME's en voor gebouwen met erfgoedwaarde.

We hopen dat dit verhaal een voorbeeld kan zijn voor anderen en mensen zal aanmoedigen om in te zetten op hernieuwbare energie.

Energiezuinige woningen voor de Oostendenaars

Wil je als Oostendenaar ook bekijken hoe jouw woning energiezuiniger kan? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met het Energiehuis Oostende voor gratis advies. Je vindt alle contactinfo op www.oostende.be/energiehuis.

Gepubliceerd op donderdag 2 mei 2024 12.03 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.