Zwembad opnieuw open vanaf 1 juli

Het Zwembad aan de Koninginnelaan was een lange tijd gesloten naar aanleiding van de coronacrisis maar opent vanaf 1 juli opnieuw de deuren.

Woensdag gaat het Oostendse zwembad opnieuw open, met een aangepaste werking. Alle maatregelen, opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, worden nauwlettend opgevolgd. Om de sociale afstand te garanderen is er een maximum aantal zwemmers, voor zowel het binnenbad als het buitenbad.

Het binnenbad wordt dagelijks opengesteld voor baantjeszwemmers van 9.00 tot 17.00 uur. Er kunnen maximum 100 mensen tegelijk in het zwembad. Na 17.00 uur kunnen de lokale zwem- en duikclubs gebruik maken van het zwembad. Het kinderbad, de glijbaan, sauna en bubbelbad blijven voorlopig gesloten.

Buitenbad

Ook het openluchtbad zal geopend worden en dit van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.30 uur. In dat gedeelte verwelkomen we maximum 200 zonnebaders op de ligweide, waarvan er 40 gelijktijdig gebruik kunnen maken van het zwembad en het plonsbad. Er zijn douches beschikbaar. De kleedkamers blijven echter gesloten. Voor het kinderbad buiten geldt de regel van social distancing niet.

Bezoekers kunnen niet afwisselen tussen het buiten- en het binnenbad. Vooraf moet je een keuze maken. Verkies je om in het buitenbad te zwemmen? Dan kan je geen gebruik maken van de kleedkamers. De ligweide kan je betreden via de toegangspoort in de Koninginnelaan. Je verlaat het buitenbad via de Koningin Astridlaan. Met extra signalisatie worden bezoekers wegwijs gemaakt.

Tickets

Er wordt niet gewerkt met een reservatiesysteem. Bezoekers krijgen bij het binnenkomen van het zwembad wel een ticket, dat ze steeds moeten kunnen voorleggen. Er is geen beperking in tijd, wel in capaciteit. Indien het buitenbad volzet is, kunnen er pas weer nieuwe bezoekers binnen als er andere het zwembad hebben verlaten. De geldende tarieven en openingsuren voor de zomerperiode blijven behouden. Er wordt geen huurgeld aangerekend om de zetels op de ligweide te gebruiken.

Gepubliceerd op vrijdag 26 juni 2020 13.12 u.